Friday, November 17, 2006

Ya Marhaban....Wan Muhammad Firdaus!

Tak sangka pula ada problem bila nak paste gambar lebih-lebih sikit untuk tatapan mereka yang rajin singgah di sini untuk berita terbaru saya. Sebenarnya dah lama saya paste gambar-gambar ini tapi hanya simpan sebagai 'draft' sahaja. Baru sekarang saya lepaskan, itupun dah lama menggodek blogspot ni kot ada cara tertentu yang boleh saya paste macam-macam gambar di sini. Bila tak mendatangkan hasil, malas dah nak simpan as 'draft'.

Gambar-gambar ini adalah sedikit dari kenangan hari langsungnya majlis cukur jambul Firdaus di rumah. Kumpulan marhaban yang dijemput adalah kumpulan Marhaban Islah dar Sungai Besi di mana ketua kumpulan tersebut adalah sifu pada kumpulan marhaban ibu saya. Anak-anak yang lain semua dimarhabankan (ada ke perkataan nih?) oleh kumpulan marhaban ibu saya, cuma Firdaus sahaja sengaja saya jemput kumpulan marhaban lelaki. Lain dari yang lain sikit....

Firdaus sebelum majlis tu, asyik resah. Merengek sahaja. Tapi bila abahnya mula mendukung dan dimarhabankan, terus diam tapi tak pulak lena nak tidur ke. Di sini saya paste sedikit gambar-gambar Firdaus sebelum dan sewaktu majlis tersebut. Gambar selepas majlis dengan fesyen terbaru Firdaus akan saya paste selepas ini.







Kumpulan Marhaban Islah Sg Besi sedang membaca doa selamat.










Atok Teh tengah menepung tawar 'pengantin' sebelum mencukur jambul.








Abah mendukung 'pengantin' sementara abang Hisyam dengan abang Syahmi mengiringi membawa peralatan dan hadiah.












Firdaus bersiap sedia dengan jubah dan kopiah sebelum upacara cukur jambul.
















Baby Firdaus.....


















Lagi baby Firdaus.
Wan Timah kata..., "baby cina mana yang sesat ni?"
















Malam sebelum cukur jambul.


















Menangis sebab semua orang sibuk, tak layan dia.....

7 Comments:

Blogger d4uh said...

sama laa nama sy ngan baby tuh....hoho

1:54 AM  
Blogger baby_penguins said...

comeynye baby tu nangis! cute la!! kuat x die nangis?> hehehe

5:53 AM  
Blogger kck7273 said...

Assalamualaikum...apa khabar akak...saya ni peminat novel novel akak...kalau akak tak keberatan...boleh tak saya nak list kan blog akak ni di blog saya ...walau bagaimanapun saya dah add blog akak ...minta maaf le ye kalau akak keberatan..

6:14 PM  
Blogger admin said...

Salam boleh tak bg contact no marhaban lelaki.susah sangat nak cari ni

1:14 AM  
Blogger admin said...

Salam boleh tak bg contact no marhaban lelaki.susah sangat nak cari ni

1:14 AM  
Blogger RedFida Events said...

Boleh bagi contact nmbr kumpulan marhaban lelaki ni... Tq

5:36 AM  
Blogger RedFida Events said...

Boleh bagi contact nmbr kumpulan marhaban lelaki ni... Tq

5:36 AM  

Post a Comment

<< Home